Chris Mulder' s fondsenwervingspagina

by Chris Mulder for Stichting VUmc Fonds

Raised
 2,683
Target
 10,000

About my fundraiser

Aqua Tulip Tour 2014 ,

Wij fietsen op 14-6-2014 135 km in Limburg, “Limburgs mooiste” om geld in te zamelen voor Coeliakie research. We noemen dit de Aqua-Tulip tour in deze naam zitten de achternamen verstopt van twee coeliakie patiënten die een lymfeklier kanker ontwikkeld hebben.
De Maag-,Lever-, Darmstichting heeft besloten gedurende 3 jaar alleen geld in te zamelen voor colorectale kanker, hierdoor komt onderzoek voor betere therapie en diagnostiek bij coeliakie in de verdrukking. We zullen met de patiënten vereniging uiteindelijk geld moeten verzamelen om verder te komen met coeliakie research. Fietsen heeft een symboolfunctie, omdat we hiermee de aandacht op coeliakie vestigen. Recente artikelen in de NRC, de Libelle, de Volkskrant en het Reformatorisch Dagblad laten zien dat steeds meer mensen glutenvrij gaan eten. In de VS spreken ze over "PWAG's' (People Who Avoid Gluten).  

In 2013 fietsten we met 2 personen, dit jaar fietsen we met 12 mensen! De meerderheid MDL-artsen, daarnaast fietsen ook coeliaken mee. We hopen op uw sponsoring, minimaal 10 euro, maar 100 of 150 euro zou ook prachtig zijn. Het doel is een start te maken met een nieuwe onderzoekslijn gericht op neurocoeliakie (Glutenataxia), daarnaast lijkt het belangrijk inzicht te krijgen waarom er in Nederland zo ontzettend veel mensen starten met glutenvrij dieet zonder dat de diagnose coeliakie gesteld is (Non Celiac Gluten Sensitivity). Is dit een hype? Of is het een reëel gegeven waar rekening mee gehouden moet worden? De achterstand in diagnostiek van "gewone" coeliakie wordt snel ingehaald. Het aantal patiënten is de laatste jaren gestegen van 400 naar 24.000 in Nederland, toch missen we er nog 100.000.

Wij gaan fietsen met een fietsshirt "Coeliaction". Voor diegenen die zo'n shirt willen hebben: indien u minimaal 60, - Euro overmaakt met vermelding van de maat (M, L of XL) zullen wij u helpen!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Als bezoeker van onze website voor de Aqua-Tulip-tour 2014 weet u hoe belangrijk het is dat u de juiste behandeling krijgt. En hoe belangrijk het is dat wij blijven zoeken naar betere behandelingen en medicijnen. Want het onderzoek dat we nu uitvoeren, helpt de patiënten van morgen.

Ik zou het heel erg waarderen als u me zou kunnen helpen door een donatie te doen voor Stichting VUmc Fonds en/of door mijn inzamelingsactie bekend te maken bij anderen. Er bestaat niet zoiets als een te kleine donatie.

Donaties worden verwerkt door Alvarum. Het is heel gemakkelijk en 100% veilig.

Als u verder wil lezen over al onze projecten verwijs ik u graag naar onze pagina op het Vumc-Fonds: http://www.vumc.nl/afdelingen/Vumc-Fonds/onze-projecten/overige-projecten/coeliakie_centrum_amsterdam/

Hartelijk dank voor uw hulp!

Chris Mulder

News (4)

  • Op vakantie in Sicilië, maar natuurlijk blijven fietsen voor de conditie! 751 hoogte meters op de top van de Monte San Giuliano, Erice.

    Chris Mulder - 6/5/14

  • -

  • See more

Donations ()

Make the first
Stichting VUmc Fonds
VUmc is op zoek naar donateurs en sponsors. Zodat we, samen met u, onze zorg nog beter kunnen maken. VUmc is een centrum dat topzorg biedt aan patiënten. Tegelijk doet VUmc belangrijk wetenschappelijk onderzoek en leidt VUmc de artsen en verpleegkundigen van de toekomst op. Dit alles vanuit de wortels van VUmc waarin de mens centraal staat. Wij zitten boordevol plannen en ideeën. Een aantal van die plannen zijn omgezet in concrete projecten. Helpt u mee deze projecten te realiseren?